27 February, 2008

Postimees: Kohalikud vene poliitikud taunivad Ilvese BBC intervjuud

to kohalik venelane 27.02.2008 17:07 (ja teistele);

Olles nii haritud nagu sa väidad ning ikkagi ei saa aru sellest mida Ilves ütles ?? Kas sellest haridusest on kasu kui puudub haritus ?? Toon sulle ja teistele kiire paralleeli - mis saaks kui Putini (või kes iganes seal Kremlis istub) kästakse õppida Mongoolia keelt ? Peale mitmesaja aastast mongoli-tatari iket (mis seal täpselt oli on teine teema - räägime hetkel koolitarkuse tasemel sest tundub muuks pole intelligendid peale 2 kõrgharidust võimelised) kästakse äkki temal nende keelt õppima hakata ? Ei sobi ju kuidagi onju ? Või äkki Saksa keelt - kui paljud neist seal tagajalgadele tõuseksid ?

Ma ei ole mingi Ilvese fänn ja pean tema saamist Kadriorgu samasuguseks pettuseks nagu näiteks Bushi "valimisi" või Putini tõusmist kuid siin kisub asi põhimõtteks - miks teise riigi president oskama teise riigi keelt ? Eestis on RIIGIKEELEKS eesti keel ja vähemalt ta seda oskab. Seega sellised tundepuhangud näitavad SINU rumalust ja asjadest mitte arusaamist ning hoopiski SINA võiksid häbeneda.

Pealegi kas SA leiad, et Ilves ütles midagi valesti ? Kommunistid okupeerisid Eestit ja tema rahvast just VENE KEELT kasutades. Enamus eestlasi tunneb assotsiatsiooni kuuldes vene keelt, et okupatsioon EI OLE veel lõppenud sest enamik siin elavatest venelastest ja teistest vene keelt igapäevaselt rääkivatest inimestest TOODI (kas vägisi või vabatahtlikult pole hetkel oluline) siia just eesti rahva likvideerimiseks ja see on okupatsioon. Mina ja usun, et enamus eesti rahvhast saab aru, et keskmine venelane ei ole okupant ja paljud enist ei soovi otsest halba ei meie riigile ja rahvale kuid faktidest mööda EI PÄÄSE - vene keel assotsieerub siin okupatsiooniga ja sellest ei pääse mingigi valemiga ei üle ega ümber.

Arvesta sellega - mõtesta see asi endale lahti ning tee omad järeldused.

*********************************************************************************

Ja muideks - täpsuse huvides peaks ära mainima, et Ilvese vanaema EI OLNUD venelane vaid juut-karaiim. Lisaks sellele kui vaadata millise innukusega teda sealt Venemaalt ära toodi (2 Eesti Valitsuse ministriga koos) ning veel piirkonnast kus ainult aasta hiljem hakkas toimuma bolševike esimene suurem genotsiid vene rahva vastu siis tekitab küsimusi, et kas lihtne karaiim või mõne kohaliku "siniverelise" võsuke.

No comments: