03 February, 2008

Delfi: Bagdadis plahvatanud pommidel 72 ohvrit

Kirjutame siis uuesti - peale Delfi mode "rohimist" on mõned asjad kaotsi läinud.

Vastavalt USA väekontingendi luureosakonna arvamusele (mille eest isegi üks kindral tapeti) on enamus Iraagis plahvatanud pommidest iisraeli välisluure töö. Sellele viitavad pommides kasutatud komponentide päritolu (mitmed pommid on kätte saadud kuna nad ei ole lõhkenud), USA vägede liikumiste sekundiline teadmine ning ka stiil kuidas seda tehakse. Samuti on leitud ja kahjutuks tehtud vähemalt 2 MOSSADI baasi Iraagis mille jälgedele juhatasid koalitsiooni väed just kohalikud kelledel on juba ammu kõrini selle kuritegeliku terrorirühmituse opereerimisest Iraagis.

Motivatsioonist - läbi Iraagi läheb selline asi kui Mosul-Haifa naftajuhe mida on opereerinud iisraeli firmad sisuliselt alates Iraagi vallutmaisest. Seni kui Iraagis valitseb segadus ning kohal on koalitsiooni üksused jätkub selle juhtme opereerimine ja ka selles eest saadava kasumine (meenutage nafta hindade tõusu) iisraeli riigikassasse - otse ja ka läbi maksude.

Ei ole kahtlustki, et mitmed rünnakud USA ja ka iisraeli "nõunike" vastu on sooritatud kohalike vabadusvõitlejate poolt. Ka meil oli alguses suhteliselt tugev metsavendade liikumine mis küll hiljem arusaadavetel põhjustel vaibus. Kuid seal on rahvastiku arv suurem ning religioosne fanatism tugevam.

No comments: